Scholen

Bent u een leerkracht wetenschappen en neemt u graag deel met uw klas aan fotonica activiteiten of bent u geïnteresseerd in workshops voor leerkrachten?

Win een Photonics Toolkit naar keuze!

Heb je al gehoord van het nieuwe B-Photonics initiatief? Om deze ontzettend vreugdevolle periode met jullie te vieren, zullen we 10 Fab Labs en 10 scholen in Europa verrassen met een zeer interessante en toffe Photonics Workshop Toolkit.

Klaar voor een verrassing aan de start van het nieuwe jaar? We verloten 20 Photonics Workshop Toolkits tussen de geregistreerde Fab Labs en scholen. Registreer vandaag nog voor deze unieke kans! Misschien ben jij wel de winnaar van één van deze gratis toolkits in januari.

B-Photonics Cup

Ga de uitdaging aan!

Wil je graag ontdekken op welke manier fotonica technologie kan gebruikt worden voor het oplossen van maatschappij-relevante problemen? Schrijf je dan in met je klas voor de B-PHOTONICS CUP, en bereidt u voor op spannende uitdagingen!

Wetenschapsshow

Tijdens een wervelende, ludieke en interactieve wetenschapsshow op 4 en 5 februari 2019 presenteren doctoraatstudenten van de onderzoeksgroep VUB B-PHOT de unieke eigenschappen van licht.

Photonics Explorer

De Photonics Explorer kit is speciaal ontworpen om gebruikt te worden tijdens de lessen wetenschappen (2de en 3de graad secundair onderwijs). Elke kit bevat voldoende, duurzaam en veelzijdig materiaal om een hele klas (25-30 leerlingen) in groepjes van 2 experimenten uit te laten voeren.

Photonics Toolkits

Laat je inspireren door STEM-projecten waarin fotonica, de wetenschap van het licht aan bod komt. Maak een Infrarood handschoen afstandsbediening, een fotonica projector of een Rood-Groen-Blauwe LED lamp aangestuurd door een app.

Schoolbezoeken

Breng met jouw klas een bezoek aan de labo's van de onderzoeksgroep 'Brussels Photonics'. En combineer dit met enkele bijzondere fotonica workshops.

Op zoek naar boeiende fotonica STEM-projecten?

Ben je op zoek naar een verscheidenheid aan STEM-projecten? Een infrarood handschoen die als afstandsbediening voor je radio kan werken, een Rood-Groen-Blauwe LED lamp die je met je smartphone kan bedienen, een kunstwerk gebaseerd op licht-polarisatie...