Editie 19-20

Editie 19-20

Logos COLRUYT VUB

Met dank aan Colruyt Group, Technics voor de samenwerking.

Tijdens editie 19-20 van de B-Photonics Challenger Cup namen 11 scholen met in totaal 67 leerlingen het tegen elkaar op om een oplossing met fotonica te bedenken voor een realistisch probleem.

Op 1 oktober kregen de leerlingen alle basisinformatie die ze nodig hebben om het project aan te vatten tijdens de kick-off sessie op de Vrije Universiteit Brussel. De experts van Colruyt Group en VUB, B-PHOT gingen éénmaal langs bij de verschillende scholen om de leerlingen verder te helpen waar nodig en ze bij te staan met raad en daad.

De slotceremonie verliep een beetje anders dan initieel verwacht. Door COVID-19 werden we genoodzaakt het slotevent met de 'prototype market' en de 'juryronde' in de gebouwen van Colruyt Group af te lassen. In plaats daarvan werd er een online award ceremony georganiseerd op dinsdag 26/05/2020.
Omdat ook de lessen in deze periode anders werden georganiseerd, hebben een aantal groepjes hun deelname vroegtijdig stop gezet. Toch zijn we enorm verrast door de 18 inzendingen (uit 9 scholen).

De jury heeft intussen beslist ;) Benieuwd?

Alle deelnemers krijgen een feedback verslagje van de jury doorgestuurd.

Benieuwd naar de inzendingen? Bekijk ze allemaal hieronder.