Ga verder naar de inhoud

EYESTvzw is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk opgericht in november 2011 door leden van het Brusselse Photonics Team van de Vrije Universiteit Brussel. Deze vereniging is gewijd aan 'Excite Youth for Engineering, Science and Technology'. De missie van EYEST is om de interesse van jongeren voor wetenschap, techniek en technologie te vergroten door educatieve programma's op te zetten en te verspreiden. Bovendien ondersteunt EYEST de leraren om de fascinatie van wetenschap en techniek over te brengen op leerlingen en studenten en als zodanig de volgende generate wetenschappers en ingenieurs te inspireren. De ontwikkeling van de educatieve programma's van EYEST wordt financieel ondersteund door sponsorende bedrijven en overheden en worden ter beschikking gesteld van leerkrachten, studenten en scholen. EYEST is momenteel verantwoordelijk voor de assemblage van de Photonics Explorer kit en de verdeling ervan in heel Europa. EYEST werkt met 26 lokale partners (in verschillende EU landen) die de distributie ondersteunen en de training van de Photonics Explorer kit verzorgen in hun regio.

EYESTvzw nam deel aan verschillende Europese projecten. In het kader van het Europese project GOPHOTON hielp EYESTvzw bij de ontwikkeling van de Photonics Innovator-toolkit. In het Europese project, LIGHT2015 !, was EYESTvzw een werkpakketleider voor de verdere uitrol van de Photonics Explorer in Europa in het kader van het Internationale Jaar van het Licht 2015. De belangrijkste taak van EYESTvzw in het PHABLABS 4.0-project was de assemblage en verdeling van de Photonics-toolkits aan de deelnemende Fab Labs en andere Europese Fab Labs die geïnteresseerd zijn. EYESTvzw kondigt met trots aan dat alle fotonica-componenten die nodig zijn om de fotonica-workshops van PHABLABS 4.0 uit te voeren, online beschikbaar zijn. Daarnaast worden 3 complete toolkits (fotonica + andere onderdelen) van Photonics workshops, die door leraren zijn geïdentificeerd als ideale STEM-projecten, commercieel ter beschikking gesteld door EYESTvzw: de IRglove, de smartphone-gestuurde RGB-lamp en de GOBO-projector.

Sinds oktober 2020 mag EYESTvzw zich ook een STEM-academie noemen. We zullen er dan ook alles aan doen om verder STEM-trajecten uit te bouwen.

Products of EYEST

Photonics Explorer

Photonics Toolkits PHABLABS 4.0

Board members of EYEST

 • Debaes Nathalie, CEO
 • Thienpont Hugo, president
 • Prasad Amrita
 • Vlekken Johan, representing the Vrije Universiteit Brussel

General Assembly EYEST

 • Debaes Nathalie, CEO
 • Thienpont Hugo, president
 • Prasad Amrita
 • Vlekken Johan, representing the Vrije Universiteit Brussel
 • Seyringer Heinz
 • Guerrero Gonzalez Neil
 • De Pauw Tine

EYEST, Excite Youth for Engineering, Science and Technology

Rechtsvorm: vzw

Vollezelestraat 46
1755 Gooik
Belgium
info@eyest.eu

Ondernemingsnummer: 841152821
BTW nummer: BE0841152821