Ga verder naar de inhoud

Op 16 mei 2018 hebben studenten en onderzoekers van VUB B-PHOT Photonics Research aan de Vrije Universiteit Brussel de Science Show Photonics gepresenteerd op de eerste "Internationale Dag van het Licht" (# IDL18) op het UNESCO hoofdkantoor in Parijs.

UNESCO is van plan het evenement elk jaar te organiseren met de bedoeling de zichtbaarheid wereldwijd te vergroten voor de centrale rol die licht en fotonica spelen in de levens van de wereldburgers op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur, onderwijs en duurzame ontwikkeling.

VUB B-PHOT Science Show Photonics

Elk jaar verwelkomt VUB B-PHOT Brussels Photonics meer dan 1300 studenten van middelbare scholen aan de Photonics Science Show aan de Vrije Universiteit Brussel voor een levendige en interactieve show, waarin jonge geesten duiken in de wereld van fotonen.

In de 30 minuten durende versie van de Science Show Photonics op de Internationale Dag van het Licht hebben de jonge onderzoekers Urszula Nawrot, Sidney Goossens en Koen Vanmol van B-PHOT aan de Vrije Universiteit Brussel de magie van optische vezels en hun vele toepassingen ontrafeld en verklaard.

Levendige en onderhoudende presentaties op het podium gingen gepaard met een toegankelijk en educatief verhaal dat de unieke eigenschappen van licht uitlegde en toonde hoe fotonica wordt toegepast in geneeskunde, vliegtuigen, robotica, telecommunicatie en slimme structuren.

Door deze wetenschappelijke show op het podium te houden tijdens de inauguratie van IDL 2018, wil B-PHOT alle wetenschappers en ingenieurs motiveren om te blijven investeren in outreach-activiteiten en jonge mensen aanmoedigen om te kiezen voor STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) en meer specifiek voor fotonica als een vakgebied van studie en beroep, omdat er een groeiende behoefte is aan gepassioneerde wetenschappers en ingenieurs.