Ga verder naar de inhoud

Vacature: Outreach & STEM Medewerker

25-08-2023

De onderzoeksgroep fotonica (B-PHOT Brussels Photonics) aan de Vrije Universiteit Brussel is op zoek naar een medewerker Outreach & STEM.

B-PHOTONICS CUP: DIGITAL EDITION

08-08-2023

Door de COVID19 maatregelen zijn we genoodzaakt om de slotceremonie van de B-Photonics Challenger Cup anders te organiseren. Samenkomen met grote groepen blijft nog even verboden en de slotceremonie uitstellen naar het einde van het schooljaar is onzeker! We gaan dus helemaal digitaal!

'Bloempot van de Toekomst' wint B-Photonics Cup 2023

11-05-2023

De winnaars van de B-Photonics Cup 2023 zijn bekend! Deze jaarlijkse wetenschapswedstrijd is een initiatief van VUB, B-PHOT en Colruyt Groep Technics en helpt leerlingen om hun eigen gadget van de toekomst te bouwen met behulp van licht(technologie), samen met hun klasgenoten en leerkrachten.

Leerlingen Don Bosco Halle bezoeken VUB Fotonica Campus

09-05-2023

Vorige week brachten de studenten van Don Bosco Halle een bezoek aan de VUB Photonics Campus. Ons onderzoeksteam toonde hen wat een ingenieur in de fotonica precies doet en met een rondleiding in onze labo's kregen ze een inkijk in het leven van een wetenschapper!

CARLA Brussels Camp is coming soon

04-03-2022

Curious about careers in photonics? CARLA Hybrid Brussels Camp aims to highlight various career possibilities within Photonics. Check more info below.

Gelukkige verjaardag, Photonics Explorer!

18-10-2021

De Photonics Explorer wordt 10 jaar.
Om dit te vieren delen we 10 gratis Photonics Explorer kits uit.

Word een Oostenrijkse onderzoeker in Fotonica

25-05-2021

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Licht, die jaarlijks op 16 mei plaatsvindt, nodigt Photonics Austria scholieren in Oostenrijk uit om in de rol van onderzoeker te kruipen.

VUB unveals plans for STEAM academy

25-05-2021

The Board of Directors of Vrije Universiteit Brussel has approved the plans of B-PHOT Brussels Photonics for the construction of the STEAM Academy in Gooik. In 2023, the Academy will become an educational center where science, technology, engineering, arts, and maths meet.

Q&A SESSIES: FAKE NEWS OVER WETENSCHAPPEN

06-05-2021

De faculteit Ingenieurswetenschappen aan de VUB organiseert in maart, april en mei verschillende Q&A sessies, waar leerlingen uit het vijfde en zesde jaar secundair in gesprek kunnen gaan met onderzoekers.

STEM-trajecten in de Groeituin

24-02-2021

VUB B-PHOT coördineert samen met Authentical het gloednieuwe Groeituin project. De Groeituin 5.0 is de allereerste vereniging waar jongeren van 10 tot 18 jaar gratis wetenschap en techniek kunnen komen ontdekken!

Extra steun van Koning Boudewijnstichting voor Wetenschapsshow

02-12-2020

De Koning Boudewijnstichting (KBS) zal het VUB-project ‘Wetenschapsshow Ingenieurswetenschappen’ extra financiële steun bezorgen via het Fonds Ernest Solvay.

Workshops in tijden van COVID19

30-10-2020

Zelfs met de opgelegde maatregelen konden onze partners in Zwitserland, Fondation SimplyScience, een training met de 'Photonics Explorer' voor leerkrachten organiseren.