Ga verder naar de inhoud

Q&A SESSIES: FAKE NEWS OVER WETENSCHAPPEN

06-05-2021

Q&A SESSIES: FAKE NEWS OVER WETENSCHAPPEN

De jaarlijkse VUB wetenschapsshow werd helemaal vernieuwd. Verschillende ingenieursdisciplines en hun interdisciplinariteit zullen aan bod komen. Jammer genoeg zullen jullie nog een jaartje moeten wachten om deze show bij te wonen. De editie in 2021 werd omwille de COVID-19 gecanceld.

Maar niet getreurd, we hebben speciaal voor jullie een online alternatief bedacht. De faculteit Ingenieurswetenschappen aan de VUB organiseert in maart, april en mei verschillende Q&A sessies, waar leerlingen uit het vijfde en zesde jaar secundair in gesprek kunnen gaan met onderzoekers.

Fake news. Steeds weer doen er berichten over verschillende actuele thema’s de ronde die helemaal niet kloppen of de verkeerde informatie bevatten. Aan de VUB dragen we ‘kritisch denken’ heel hoog in het vaandel. Daarom schotelen we de leerlingen, ter voorbereiding van de Q&A sessies, een opdracht voor die gaat over ‘valse informatie’. Tijdens de Q&A sessie gaan jullie in gesprek met een onderzoeker uit de VUB faculteit Ingenieurswetenschappen om na te gaan wat er nu net vals is en gaan jullie dieper in op de achterliggende technologie.

Klik voor meer informatie over de reeds geplande Q&A sessies