Ga verder naar de inhoud

Scholen

Bent u een leerkracht wetenschappen en neemt u graag deel met uw klas aan fotonica activiteiten of bent u geïnteresseerd in workshops voor leerkrachten?

B-Photonics Cup

Ga de uitdaging aan!

Wil je graag ontdekken op welke manier fotonica technologie kan gebruikt worden voor het oplossen van maatschappij-relevante problemen? Schrijf je dan in met je klas voor de B-PHOTONICS CUP, en ontwerp het gadget van de toekomst!

Schoolbezoeken

Breng met jouw klas een bezoek aan de labo's van de onderzoeksgroep 'Brussels Photonics'. En combineer dit met enkele bijzondere fotonica workshops.

Photonics Explorer

De Photonics Explorer kit is speciaal ontworpen om gebruikt te worden tijdens de lessen wetenschappen (2de en 3de graad secundair onderwijs). Elke kit bevat voldoende, duurzaam en veelzijdig materiaal om een hele klas (25-30 leerlingen) in groepjes van 2 experimenten uit te laten voeren.

Didactisch materiaal

We verzamelden didactisch materiaal over fotonica, de wetenschap van licht en lichttechnologieën, dat kan gebruikt worden tijdens de lessen fysica, natuurwetenschappen en/of STEM in het secundair onderwijs.

Op zoek naar boeiende fotonica STEM-projecten?

Ben je op zoek naar een verscheidenheid aan STEM-projecten? Een infrarood handschoen die als afstandsbediening voor je radio kan werken, een Rood-Groen-Blauwe LED lamp die je met je smartphone kan bedienen, een kunstwerk gebaseerd op licht-polarisatie...

Een gender-evenwichtige aanpak

Ontdek hoe je in jouw Fab Lab, klaslokaal en andere omgevingen voor een gender-evenwichtige aanpak kan gaan. Meer meisjes en jonge vrouwen verdienen immers de kans op een succesvolle carrière binnen wetenschap, technologie en engineering, productie en constructie (STEM)!

Photonics Toolkits

Laat je inspireren door STEM-projecten waarin fotonica, de wetenschap van het licht aan bod komt. Maak een Infrarood handschoen afstandsbediening, een fotonica projector of een Rood-Groen-Blauwe LED lamp aangestuurd door een app.