Ga verder naar de inhoud

FabLabs and Makerspaces

Dankzij het Europees project PHABLABS 4.0, kunnen we uw Fab Lab heel wat aanbieden om het uit te breiden tot een Fotonica Fab Lab: ‘Photonics Workshops’, ‘Photonics Challenger Projects’ en ‘Photonics Toolkits’.

Photonics Toolkits

Laat je inspireren door STEM-projecten waarin fotonica, de wetenschap van het licht aan bod komt. Maak een Infrarood handschoen afstandsbediening, een fotonica projector of een Rood-Groen-Blauwe LED lamp aangestuurd door een app.

Op zoek naar boeiende fotonica STEM-projecten?

Ben je op zoek naar een verscheidenheid aan STEM-projecten? Een infrarood handschoen die als afstandsbediening voor je radio kan werken, een Rood-Groen-Blauwe LED lamp die je met je smartphone kan bedienen, een kunstwerk gebaseerd op licht-polarisatie...

B-Photonics Cup

Ga de uitdaging aan!

Wil je graag ontdekken op welke manier fotonica technologie kan gebruikt worden voor het oplossen van maatschappij-relevante problemen? Schrijf je dan in met je klas voor de B-PHOTONICS CUP, en ontwerp het gadget van de toekomst!

Groeituin 5.0

De Groeituin 5.0 in Gooik vormt een openlucht labo waar jongeren bezig zijn met wetenschap en technologie als een volwaardige hobby op wekelijkse vaste STEM-bijeenkomsten.