Ga verder naar de inhoud

Extra steun van Koning Boudewijnstichting voor Wetenschapsshow

02-12-2020

Extra steun van Koning Boudewijnstichting voor Wetenschapsshow

De Koning Boudewijnstichting (KBS) zal het VUB-project ‘Wetenschapsshow Ingenieurswetenschappen’ extra financiële steun bezorgen via het Fonds Ernest Solvay. De jury van de KBS heeft beslist om € 7500 toe te kennen aan de realisatie van het jaarlijks wetenschapsspektakel. De faculteit Ingenieurswetenschappen zal na een online editie in 2021 een indrukwekkende vernieuwde show organiseren in 2022.

De Wetenschapsshow is een STEM-project van de Vrije Universiteit Brussel waarbij jaarlijks meer dan duizend jongeren uit de tweede en derde graad secundair onderwijs warm worden gemaakt voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Het initiatief komt voort uit de Fotonicashow van B-PHOT en is ondertussen onder leiding van het Brussels Photonics Team uitgegroeid tot een facultair event.

Met het Fonds Ernest Solvay wil de Koning Boudewijnstichting wetenschappelijke ontwikkeling bevorderen. Het ondersteunt initiatieven, zowel op vlak van onderwijs en vorming als in onderzoek en ondernemerschap op het gebied van wetenschap en technologie.

“Dat de KBS het project steunt, is voor ons een enorme boost”, zegt initiatiefneemster en verantwoordelijke Tine De Pauw. “De editie in 2021 werd al geannuleerd omwille van COVID-19. Er zal een online alternatief voorzien worden waar binnenkort meer info rond verschijnt. De editie 2022 belooft daardoor wel een knaller van formaat te worden. De faculteit Ingenieurswetenschappen zal het jonge publiek meenemen op een trip door verschillende ingenieursdisciplines en hun interdisciplinariteit. Ze krijgen aan de hand van zeer herkenbare voorbeelden een zicht op de impact die ingenieurs en hun wetenschappelijk onderzoek hebben op het dagelijkse leven. Nadien kunnen de jongeren hands-on ervaringen opdoen in een van de workshops.”

Hou de website en social media van B-Photonics in de gaten voor updates!