Ga verder naar de inhoud

Experimenteer met fotonica op Dag van de Wetenschap!

04-11-2019

Kom experimenteren met het laserdoolhof, ontdek kunst met polarisatie en maak je eigen hologram voor je smartphone! Verder kan je je ook uitleven met light painting!

B-Photonics Cup 2019-2020

21-10-2019

B-Photonics Cup kick-off met Colruyt Group! Maar liefst 72 leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs gaan de uitdaging aan en zoeken een oplossing voor een realistisch probleem met behulp van fotonica!

Workshops leerkrachten secundair onderwijs

21-10-2019

Op zoek naar knallende wetenschapslessen? Kom inspiratie opdoen voor STEM-vakken, natuurwetenschappen of fysica tijdens onze workshops!

Award ceremony B-PHOTONICS CUP

06-06-2019

Donderdag 16/05/2019 was het dan zo ver! Na een schooljaar lang werken aan de challenge, kwamen meer dan 50 deelnemers van de B-PHOTONICS CUP naar de VUB campus Etterbeek om de award ceremony bij te wonen.

Spectaculaire fotonica show!

06-02-2019

Dat wetenschap allesbehalve saai is, ontdekten meer dan 800 leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs tijdens de wervelende en interactieve fotonica wetenschapsshow van afgelopen maandag 4 en dinsdag 5 februari.

Photonics Explorer kits verdeeld in Spanje

06-02-2019

Het project “XuvenCiencia - Hago, luego aprendo” ("Xuvenciencia, I do, then
I learn") leerde 70 teachers van 50 verschillende scholen verschillende educationele pakketten te gebruiken. 15 leerkrachten kregen een Photonics Explorer mee naar huis.

Gefeliciteerd aan de Fab Labs en scholen!

22-01-2019

De winnaars van de 'gratis Photonics Workshop Toolkit' zijn bekend. 10 Fab Labs en 10 scholen werden net bekend gemaakt! Binnenkort zullen zij hun toolkit naar keuze ontvangen en kunnen ze deze uittesten met het juiste doelpubliek.

Veel enthousiaste jongeren op de Dag van de Wetenschap!

30-11-2018

Op de 'Dag van de Wetenschap' vieren we hoe de wetenschap ons dagelijks verbetert en willen we dat ook delen met iedereen. Het B-PHOT team, fotonica doctoraatstudenten en geëngageerde photonics master studenten, verwelkomden in het Muntpunt op de Dag van Wetenschap heel wat gezinnen die zich met veel plezier lieten verwonderen over licht en licht technologie.

#next_photonics. Prototype your idea contest.

23-11-2018

Krijg je niet genoeg van Fotonica uitdagingen? Schrijf je dan nu in voor de "#next_photonics. Prototype your Idea Contest" en maak van jouw idee een echte Fotonica toepassing.

EU PHOTONICS CHALLENGER CUP

30-10-2018

De Photonics Challenger Cup wordt in 10 landen in Europa georganiseerd. De Nationale winnaars nemen het tegen elkaar op in een internationale wedstrijd en maken kans op een uitstap naar de grootste makerfaire in Europa!

Kick-off B-PHOTONICS CHALLENGER CUP

30-10-2018

WOW! Check this out! Ben je een leerling of leerkracht derde graad secundair onderwijs? Zin in een uitdagend STEM-project of in een boeiende eindwerk opdracht? Ga individueel de uitdaging aan of steek met je klas de handen uit de mouwen en ontwikkel een oplossing voor een realistisch probleem.

Gebruik fotonica, de wetenschap van het lich, om in een handomdraai de meest creatieve oplossing te bouwen!

De Kick-off voor deze B-PHOTONICS CHALLENGE CUP gaat door 6 november at VUB campus Etterbeek.

ICTP workshop brengt technologie in het STEM-onderwijs

11-10-2018

Welke rol kan simpele technologie spelen bij het bevorderen van wetenschappelijke kennis? Tijdens een recente workshop bij ICTP over 'technologie voor duurzame ontwikkeling: goedkope instrumenten ter ondersteuning van wetenschappelijk onderwijs' zochten ze het uit.