Ga verder naar de inhoud

Experimenteer met fotonica op Dag van de Wetenschap!

04-11-2019
Artboard 1
Zondag 24 november 2019 10u-17u I Muntpunt Brussel

Een leven zonder wetenschap en technologie? Dat is er één zonder auto, zonder medicijnen, zonder bril en zonder smartphone. Moeilijk in te beelden, toch?! Dagelijks creëren tal van onderzoekers nieuwe toepassingen en mogelijkheden.

Tijdens De Dag van de Wetenschap, op zondag 24 november 2019, ontdek je wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan. Denk aan Lifi ipv Wifi, aan 3D printing van organen, aan levensreddende toepassingen in de geneeskunde voor het behandelen van kanker en diabetes, aan optica voor groene energie en veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kom experimenteren met het laserdoolhof, ontdek kunst met polarisatie en maak je eigen hologram voor je smartphone!

Geef je creativiteit en fantasie de vrije loop en creëer een spectaculair kunstwerk met licht! Light-painting is inspirerend en super leuk om te doen. Schrijf een woord of je naam, trek je eigen silhouet om en geef jezelf vleugels, of beeld samen met je vrienden of familie een uniek portret uit, met licht graffiti kun je alles maken!

Kom experimenteren met fotonica in Muntpunt in Brussel! Deze activiteit is gratis en geschikt voor alle leeftijden! Meer info op de website van Wetenschapsfestival Brussel.