Veel enthousiaste jongeren op de Dag van de Wetenschap!

Op de 'Dag van de Wetenschap' vieren we hoe de wetenschap ons dagelijks verbetert en willen we dat ook delen met iedereen. Het B-PHOT team, fotonica doctoraatstudenten en geëngageerde photonics master studenten, verwelkomden in het Muntpunt op de Dag van Wetenschap heel wat gezinnen die zich met veel plezier lieten verwonderen over licht en licht technologie.

Internet of things gaat over mini sensoren die in staat zijn alles te meten wat je zou willen weten. Van een parkeerafstanden tussen slimme auto’s tot waarschuwingen wanneer uw glascontainer vol is of voor uw koelkast om u te laten weten dat uw melk bijna op is. Tijdens een workshop rond IoT konden deelnemers een sensor bouwen die de intensiteit van de omgeving op drie slimme manieren weergaf. Via een LED ring met verschillende kleuren, via een luidspreken of de exact waarde die weergegeven wordt op je smartphone.

Op de B-PHOT stand leefden de deelnemers zich uit met ondermeer het laserlabyrinth, polarisatie, de periscoop, de fresnellenzen, de IR camera , de proef van Tyndal met Mannepis, het ombuigen van laserstralen met lensen.

Het B-PHOTONICS team versterkt door enthousiaste PhD's en master studenten inspireerden heel wat jonge bezoekers met tot de verbeelding sprekende experimenten met licht en verhelderende uitleg.