Ga verder naar de inhoud

Ben je nog op zoek naar een leuke en interessante klasuitstap?

Zoek niet langer, de Fotonica workshops en labobezoeken zijn fantastisch!

Fotonica, de fascinerende wetenschap van het licht, wordt toegepast in allerlei hoogtechnologische toepassingen: van kankerbehandeling, over gezonde frietjes tot 3D geprinte organen en zelfrijdende auto’s.

Formule:

Fotonica, de fascinerende wetenschap van het licht, wordt gebruikt in allerlei hoogtechnologische toepassingen: van kankerbehandeling, over gezonde frietjes tot 3D geprinte organen en zelfrijdende auto’s. Kom dit zelf ontdekken tijdens een labobezoek aan de VUB campus Etterbeek. In de labo’s zullen de doctoraatstudenten haarfijn uitleggen hoe hun experimenten in elkaar zitten en mogen jullie hier en daar een handje helpen.

Na het bezoek aan het labo, gaan de leerlingen zelf aan het experimenteren. De Photonics Explorer is een soort lab-in-a-box die in de klas kan gebruikt worden om the experimenteren met fotonica. Lesactiviteiten met lenzen, lasers, LEDs en meer, laten de jongeren de boeiende wereld van het licht ontdekken. Deze experimenten sluiten nauw aan bij de eindtermen fysica.

Formule 2

Heb je het liever wat creatiever? Maak dan zelf een bootje op zonne-energie, kunst met polarisatoren, hologrammen, één van de PHABLABS 4.0 workshops. Of schilder met licht!

Ligthpainting

Solar boat

Kunst met polarisatie

Artboard 1
De leerlingen zijn erg enthousiast om te werken, ze houden ervan om zelf aan de slag te gaan.

Deze formule wordt op vraag ingepland. We organiseren deze bezoeken voor slechts één klasgroep per maand. (Met een maximum van 30 leerlingen per klasgroep.) We vragen om minstens 1,5 maand op voorhand te reserveren.

Dit alles gaat door op volgende locatie: VUB, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Interesse in zo’n schoolbezoek?

Reserveren kan via volgende link: