Ga verder naar de inhoud

Win een Photonics Toolkit naar keuze!

Win een Photonics Toolkit naar keuze!

Fijne feestdagen en een gelukkige Nieuwjaar!

Heb je al gehoord van het nieuwe B-Photonics initiatief? Om deze ontzettend vreugdevolle periode met jullie te vieren, zullen we 10 Fab Labs en 10 scholen in Europa verrassen met een zeer interessante en toffe Photonics Workshop Toolkit.

Klaar voor een verrassing aan de start van het nieuwe jaar? We verloten 20 Photonics Workshop Toolkits tussen de geregistreerde Fab Labs en scholen. Registreer vandaag nog voor deze unieke kans! Misschien ben jij wel de winnaar van één van deze gratis toolkits in januari.

Deze Photonics workshops zijn ontwikkeld en uitvoerig getest in het PHABLABS 4.0-project, een Europees project waarbij we de wetenschap van licht- en lichttechnologieën combineren met de wereld van bestaande Fab Labs. Een totaal van 33 Photonics workshops, op maat van drie verschillende doelgroepen, zijn ontwikkeld om uit te voeren in Fab Labs. Maar deze kunnen ook perfect dienen als STEM-projecten met uw studenten.

Elke workshop introduceert een verscheidenheid aan fundamentele fotonica-principes die belangrijk zijn om fotonica goed te kunnen gebruiken en om een ​​breed scala aan toepassingen te begrijpen.

B-Photonics heeft besloten om complete toolkits van drie verschillende workshops aan te bieden. Van alle andere workshops kunnen de fotonica materialen online worden gekocht.

We zullen 10 Fab Labs en 10 scholen verrassen met een gratis toolkit naar keuze. U kunt kiezen uit:

IRglove

Smartphone controlled RGB lamp

GOBO projector

IRglove:

Met deze toolkit bouw je een doe-het-zelf-afstandsbediening-handschoen. Door twee vingers op elkaar te duwen kan je een robot vooruit laten rijden of laten afslaan. Je leert elektronische componenten te implementeren en ze te besturen met een Arduino.Bovendien leer je ook nog iets bij over de infraroodtechnologie. Jongeren tussen 15 – 18 jaar kunnen aan de slag met deze toolkit.

Smartphone controlled RGB lamp:

Met deze Fotonica toolkit kan je een RBG lamp maken waarvan je de intensiteit van elke kleur met je smartphone kan regelen. Dit kan gerealiseerd worden in een workshop van 2,5 uur, dankzij de breadbordjes die mee in de kit zitten en waardoor het soldeerwerk sterk wordt verminderd. Het is een dankbaar project dat ook perfect past in het domein van IoT, internet of Things! Jongeren tussen 15 – 18 jaar kunnen aan de slag met deze toolkit.

GOBO projector:


De fotonica GOBO slide projector wordt samengesteld uit verschillende delen die door een lasercutter uit hout gesneden worden. De LED in combinatie met 2 lenzen maakt het mogelijk om een tekening gemaakt op een plaatje vergroot te projecteren. De afstand tussen de 2 lenzen kan aangepast worden om de afbeelding te vergroten of te verkleinen en de focus aan te passen. Dit is een workshop voor jongeren tussen 10 en 15 jaar.

  • Elke toolkit bevat materiaal voor 10 deelnemers.
  • Extra materiaal voor 1 prototype om zelf de workshop uit te testen.
  • Instructies om de workshop uit te voeren.
  • Evaluatie formulieren.

Gelukkige winnaar van een gratis Photonics Workshop Toolkits?

Deel jouw geluk en inspireer anderen!

Voel je vrij om jouw ervaring te delen op sociale media met #phablabs en #b-photonics.

Test uit en voer de workshop uit voor het einde van april 2010. Waarom nog langen wachten?

We zouden het op prijs stellen als u ons feedback zou kunnen sturen, zodat we van uw ervaringen kunnen leren. (Instructeur en deelnemers)

Ons B-Photonics team wenst u een heel gelukkig 2019, met veel licht!

Register!