Ga verder naar de inhoud

Photonics Explorer: sponsorship campagne in Finland!

09-06-2020

Photonics Explorer: sponsorship campagne in Finland!

Finland staat bekend om zijn enorme technologische bekwaamheid, vooral wat betreft 'silicon photonics' en de fabricage van hoogwaardige optische componenten, systemen en instrumenten. Onlangs heeft Photonics Finland een zakelijk onderzoek uitgevoerd naar de Finse fotonica-industrie in 2020, en de resultaten geven aan dat het veld extreem snel groeit en alle verwachtingen overtreffen van het vorige onderzoek dat in 2016 is uitgevoerd. Omdat er een sterke groei is binnen de fotonica in Finland, zijn er ook steeds meer hoogopgeleide experts nodig om aan de industriële en academische behoeften van de (nabije) toekomst te voldoen.

Om te voldoen aan de vraag naar getalenteerde werknemers en om jonge studenten te inspireren voor het bestuderen van STEM-gerelateerde vakken en in het bijzonder fotonica, zijn het Finse Photonics Flagship PREIN en Photonics Finland een Photonics Explorer Kit campagne gestart: Finse bedrijven en particulieren worden gestimuleerd om kits te sponsoren voor scholen. Daarbovenop zal PREIN & Photonics Finland voor elke gesponsorde kit nog een kit extra sponsoren. Scholen zonder sponsor kunnen ook deelnemen aan de campagne en hun interesse tonen om een ​​Photonics Explorer Kit te ontvangen. Het aantal kits in Finland zal naar verwachting minstens worden verdubbeld ten opzichte van de oorspronkelijke 80 van eerdere inspanningen!

De campagne begon op de Internationale Dag van het Licht op 16.5.2020 en er zijn verschillende nieuwsberichten en een promotievideo verschenen om het nieuws te verspreiden. Er zijn al tal van sponsors gevonden, zowel uit de particuliere als de zakelijke sector, en het aantal benodigde kits schiet omhoog!

Aan de campagne kan worden deelgenomen op de PEK-website van de University of Eastern Finland:

https://www3.uef.fi/en/web/photonics/photonics-explorer-kit (in het Fins)

De toekomst van Finland ziet er veelbelovend uit met de Photonics Explorer Kit!