Ga verder naar de inhoud

Uitnodiging slotevent B-Photonics Cup

10-03-2020

Uitnodiging slotevent B-Photonics Cup

Ben je reeds op zoek naar een STEM-project of naar een eindwerk opdracht voor het volgend schooljaar 20-21?

Kom een kijkje nemen op het slotevent van de B-Photonics Cup editie 19-20. En misschien inspireren we jou wel om met jouw klas volgende schooljaar deel te nemen.

Een leerling 3de graad gaat individueel of in groep de uitdaging aan en ontwikkelt een oplossing voor een realistisch probleem. Met een flink portie creativiteit en wat inzicht in fotonica, de wetenschap van licht, bouw je de meest creatieve oplossing!

Op vrijdag 8 mei vindt het slotevent plaats van editie 19-20. De deelnemende leerlingen zullen hun uitgewerkt idee pitchen aan elkaar en aan de jury.

Planning:

13u-14u15: Pitch sessies voor de jury.
14u15-14u30: Beraadslaging jury
14u30-14u45: Prijsuitreiking

Dit slotevent gaat door in de gebouwen van Colruyt Group Halle. (Adres: Colruyt Group, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle )

De deelnemende leerlingen krijgen een gevuld dagprogramma, maar de hoofdbedoeling is dat ze in 3 minuten hun idee kunnen verkopen aan de jury.
We nodigen alle leerkrachten (3de graad secundair onderwijs) uit om een kijkje te nemen tijdens een deel van dit event, om jullie warm te maken om deel te nemen in de editie van volgend schooljaar.
Jullie krijgen een korte uiteenzetting over de organisatie van de B-Photonics Cup, kunnen ook langsgaan bij de deelnemende leerlingen en mogen de award ceremonie bijwonen.

Deelname is gratis, maar gelieve wel te registreren.

B-photonics Cup is een wetenschappelijk en educatief initiatief van B-PHOT Brussels Photonics, in samenwerking met Colruyt Group/Technics, Real Estate & Energy. Ze biedt verschillende uitdagingen, elk met een klemtoon op de sleutelrol van fotonica in diverse toepassingen, waaronder zeker ook de retail. De deelnemende teams aan de B-photonics Cup krijgen een interessante inleiding over fotonica door experten en kunnen elk beschikken over een budget van €100 voor aankoop van materialen om hun systeem te bouwen. Een unieke opportuniteit om in teamverband de wereld van fotonica & technologie te ontdekken.

Deelnemers kunnen uit 3 vooraf geselecteerde challenges kiezen en leveren op het einde van het project een werkend prototype en een zelfgemaakte video af.

Meer informatie over de B-Photonics Cup.